Fördelar med en spinningcykel

Fördelar med en spinningcykel

Spinning är en oerhört bra träningsform, vilket gör att många väljer att använda en spinningcykel på gymmet, eller till och med köpa en helt egen spinningcykel att ha hemma. Om du också funderar på att skaffa en spinningcykel, kommer här en lista på olika fördelar med en spinningcykel, för att underlätta ditt beslut:

– De passar så väl den som vill öka sin kondition som den som helt enkelt vill bevara sin goda kondition, och passar därför så väl nybörjade och otränade personer, samt erfarna, vältränade personer.

>> Köp en spinningcykel här – stort sortiment – fraktfri leverans

– Du kan variera träningen väldigt mycket, både beroende på tycke och smak, men även dagsform, humör med mera. En av de mest viktiga av alla fördelar med en spinningcykel är just dess mångsidighet. Få motionsredskap kan användas på lika många sätt som en spinningcykel.

– Till skillnad från på vanliga motionscyklar, kan man på en spinningcykel cykla i flera olika positioner, t.ex. stående, vilket ökar cyklarnas mångsidighet ytterligare.

– Spinning sätter rejäl fart på din fettförbränning, eftersom det är en så intensiv träningsform. Detta gäller oavsett hur länge du orkar cykla. På så sätt liknar spinning löpning, men spinning är skonsammare mot dina leder och knän. Detta gör att spinning även passar dig med lite extra vikt också.

– Till skillnad från en vanlig motionscykel tål en spinningcykel även mycket hårda tag, vilket gör att du inte behöver tänka lika mycker medan du cyklar. En spinningcykel är dessutom betydligt mer stabil än en vanlig motionscykel.
– Sadlarna är dessutom smartare och mer bekvämt utformade på motionscyklar, eftersom spinningcyklar är avsedda för långvarig användning.

– Motståndet som skapas när du cyklar kan justeras och göras betydligt högre än på motionscyklar. Perfekt för dig som verkligen tar din träning på allvar. Du kan dessutom reglaera motståndet enkelt och smidigt själv, för att tävla mot dig själv på olika sätt. Perfekt för den som är lite tävlingsinriktad!

– Under spinning använder man sig av alla de stora muskelgrupperna, inklusive lårmuskler, stjärtmuskler och så vidare. Detta gör att effekten är mycket stor. Spinning ökar därför både blodcirkulation, kaloriförbrukning samt syreupptagningsförmåga.

– På senare år har priserna på spinningcyklar gått ned betydligt, vilket gör att det är betydligt lättare att hitta dem till bra priser idag än någonsin tidigare.

Genom att ha en helt egen spinningcykel hemma är det lätt att träna regelbundet, hela året om. De flesta gillar att ägna sig åt spinning medan de lyssnar på musik eller ser på tv, men detta är självklart även en smaksak.